Uw lokale aanspreekpunt

Uw belangrijkste contact gedurende het gehele programma Erasmus voor jonge ondernemers is uw lokale aanspreekpunt. Deze instanties zijn geselecteerd door de Europese Commissie en zij begeleiden u tijdens uw uitwisseling: zij helpen u met uw aanmelding en bij het tot stand brengen van een geslaagde relatie met een geschikte ondernemer en zij geven u tevens antwoord op al uw vragen. U dient een lokaal aanspreekpunt te kiezen dat actief is in uw regio of in uw land van vestiging. Woont u in een van de weinige landen waar geen lokaal aanspreekpunt is, dan kunt u zich registreren bij een lokaal aanspreekpunt in een ander Europees land van hun keuze.

U kunt de mogelijkheid worden geboden om deel te nemen aan een introductiecursus om u op uw uitwisseling voor te bereiden.

 

Uw lokale aanspreekpunt beoordeelt uw aanmelding. Is die eenmaal geaccepteerd, dan kunt u zoeken naar een ondernemer. Een lokaal aanspreekpunt van de ontvangende ondernemer zal de bezoekende nieuwe ondernemers tijdens zijn of haar verblijf ook plaatselijke hulp bieden.